Eerwraak verhaal

Maria P.
geboren: 1995
neergestoken en in brand gestoken: 22 januari 2015
Woonplaats: Berlijn
Oorsprong: Slachtoffer: Duitsland; Dader: Turkije
Kinderen: ze was hoogzwanger
Dader: haar ex-vriend Eren T. (19 jaar), vader van het ongeboren kind
Maria en Eren zijn sinds september 2012 samen. Eren's familie accepteert de vriendin niet. Daarom bekeert ze zich tot de islam en ontwikkelt ze zich tot een zekere "Turkse chic" met inbegrip van een hoofddoek. Haar stiefvader is ook een Turk. Haar biologische vader (nationaliteit onduidelijk) is waarschijnlijk overleden.

Als de leerling van de beroepsschool op 19-jarige leeftijd zwanger wordt, scheidt Eren zich van haar, vermoedelijk onder druk van zijn familie.

Op 22 januari 2015 rijden Eren, zijn 19-jarige maatje Daniël en Maria naar een bos in het Berlijnse Adlershof - waarschijnlijk onder bedreiging van geweld. Daniël houdt de vrouw daar vast, Eren slaat haar met een ijzeren staaf op haar hoofd en ramt een mes in haar buik. Dan schenken de jonge mannen benzine over de zwangere vrouw en steken haar in brand. Mary brandt met haar ongeboren dochter.

De volgende dag meldt de dader haar als vermist. Maar hij raakt verstrikt in tegenstrijdigheden en bekent uiteindelijk de misdaad. Daniel is ook gearresteerd. Zijn vriendin heeft al een driejarig kind en is weer zwanger. Hij heeft geen diploma voor het verlaten van de school en wordt door anderen beschreven als een klassenclown en erg dol op kinderen. Eren en Daniel worden beschuldigd van gezamenlijke moord en gewelddadige abortus. Daniel doet een gedeeltelijke bekentenis. Het heet "Daniel doet wat Eren zegt". De twee zijn al vele jaren vrienden.

In oktober 2015 begint de rechtszaak voor de jeugdcriminaliteitskamer van de rechtbank van Berlijn. In februari 2016 wordt voor beiden een jeugdstraf van 14 jaar opgelegd, de bijzondere ernst van de schuld wordt vastgesteld. In november bevestigt het Federale Hooggerechtshof het vonnis.

Geplaatst in Eerwraak, Innovatie, Onderzoek, Turkije en getagd met , , , , , .