Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Bahar
geboren: ca. 1992
Moordpoging: 29 juni 2017
Woonplaats: Rickenbach (Baden-Württemberg)
Herkomst: Afghanistan
Kinderen: 3
Dader: haar gescheiden levende echtgenoot (bij daad ca. 28 j.)
Bahar is waarschijnlijk 11 jaar oud als ze in Afghanistan trouwt met haar 16-jarige neef. Een jaar later wordt een kind geboren en sterft. Op 13 of 14 jarige leeftijd heeft ze haar volgende kind. De familie woont tijdelijk in Irak. De man misbruikt zijn vrouw. Waarschijnlijk is dat de reden waarom Bahar naar Duitsland wil gaan.

Het gezin komt in 2015 aan in Zuid-Duitsland en vraagt asiel aan. De man wil niet accepteren dat vrouwen in Duitsland worden behandeld als mensen en niet als honden. Hij isoleert zijn vrouw, ze mag niet eens met andere vrouwen praten. Wanneer hij herhaaldelijk dreigt haar te doden, scheidt zij zich en verhuist naar een vluchtelingenhuis in Rickenbach. Haar man verblijft in Bad Säckingen.

Op 29 juni 2017 passeert hij Bahar voor het huis en valt haar aan met een mes. Zelfs wanneer het blad op de schedel breekt, laat hij het niet los. Inwoners van de vluchtelingenopvang komen tussenbeide. De dader vlucht, maar wordt kort daarna op het busstation gearresteerd.

In december 2017 begint het proces voor de rechtbank van Waldshut-Tiengen. De familie van de dader blijft Bahar met de dood bedreigen. Daarom wordt tijdens de rechtszaak een video-verbinding ingeschakeld. Ze getuigt dat de moeder en broers en zussen van de verdachte haar man hadden aangespoord om een moord te plegen.

De dader en het slachtoffer kennen waarschijnlijk hun geboortejaar niet. De dader zegt dat hij ongeveer 28 of 29 jaar oud is. Het slachtoffer is 24-26 jaar.

Kort voor Kerstmis is het vonnis: 6 jaar en 6 maanden gevangenisstraf voor poging tot doodslag. Waarschijnlijk wordt de dader gedeporteerd terwijl hij in hechtenis is. Wat er met de vrouw en de kinderen gebeurt, blijft de vraag. Het slachtoffer krijgt 15.000 euro schadevergoeding voor pijn en lijden. Er kan echter niet worden aangenomen dat de dader zal betalen. Bahar is niet de echte naam van de vrouw.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met .