Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Fidan en haar moeder
geboren: 1990 / 1965
doodgeschoten / Moordpoging: 1 juli 2017
Woonplaats: Marburg
Herkomst: Kosovo
Kinderen: onduidelijk
Dader: haar vader / ex-man (52 j.)
Adnan woont sinds 1993 in Hagen (NRW). Hij is burgerlijk ingenieur, maar krijgt sociale bijstand. Hij staat bekend als een gewelddadige man die zijn vrouw (of ex-vrouw) en zijn twee dochters (toen 15 en 18) aanviel. Er zijn nog twee kinderen. Adnan is meerdere malen veroordeeld voor gewelddadige misdrijven. Hij heeft onder andere een gevangenisstraf van 3 jaar uitgezeten in Hagen.

Een van de dochters heet Fidan. Ondertussen woont ze met haar moeder en 3 broers en zussen in een vrouwenopvang in Lübeck. Ook daar spoort de vader het gezin op en bedreigt hen.

Een verbod geldt sinds 2016: Adnan mag zijn familie niet benaderen. Toch rijdt hij op 1 juli 2017 met een huurauto van Hagen naar Marburg (Hessen) naar het appartement van zijn ex-vrouw. In de flat komt het tot de ruzie.

De 27-jarige dochter Fidan komt thuis en belt de politie in het trappenhuis. Adnan opent de deur en schiet haar neer. Dan schiet hij zijn ex-vrouw neer en doodt zichzelf.

De vrouw overleeft ernstig gewond. De politie vindt het moordwapen. Of de vermoorde dochter kinderen had is niet bekend, noch de juiste namen van de betrokkenen. Aangezien er geen onderzoek tegen doden is, zal er waarschijnlijk geen proces plaatsvinden.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met .