Eerwraak verhaal

Dario (en 2 vrienden)
geboren: 2011 (1988, 1983)
doodgeschoten: 14 september 2017
Woonplaats: Villingendorf (bij Tübingen)
Herkomst: Dader: Kroatië
Kinderen: hij was zelf nog een kind
Dader: zijn vader Drazen Dakic (bij daad 40 j.)
Katerina en Drazen zijn sinds maart 2017 gescheiden. Op 14 september 2017 begint hun zoon Dario met school. In de avond is er een klein schoolfeestje. Vader Drazen, die gescheiden woont, komt het appartement binnen via het terras. Hij schiet zijn zoon neer.

Moeder Katerina (31 jaar) is weer zwanger. Voor de nieuwe partner (34 j.) is er de vermelding "met migratieachtergrond". De naam Anatolij R. zou kunnen wijzen op een Russische of Oekraïense oorsprong. Ook deze partner en zijn neef (29 j.) zijn doodgeschoten. Katerina kan ontsnappen naar de buren. Deze bellen de politie. De ambtenaren vinden een 3-jarig meisje dat ondergedoken was en dragen haar over aan haar ouders.

Drazen is bij de politie bekend voor gewelddadige en bedreigende misdaden, maar is nog nooit in de gevangenis geweest. Katerina had al op school gevraagd om haar verblijfplaats geheim te houden.

De dader wordt gezocht, 5 dagen later wordt hij gearresteerd na een tip vanuit de bevolking. Hij draagt nog steeds het geweer bij zich. Het is afkomstig uit legervoorraden. Drazen is een in Bosnië geboren Kroaat.

In maart 2018 begint het proces voor de regionale rechtbank van Rottweil. De ex-vrouw van de verdachte getuigde dat hij ook tegen haar gewelddadig was. Hij had ook gedreigd haar dochter te doden, zodat zij, de moeder, eronder zou lijden. De ex-vrouw probeerde ook haar verblijfplaats geheim te houden.

Het blijkt dat de dader de misdaad al in augustus heeft aangekondigd. De zus van de verdachte beschrijft de relatie als jaren van martelaarschap, de moeder was meerdere malen naar de vrouwenopvang geweest en meerdere malen naar de politie. Tijdens het proces bevalt Katerina van haar baby, een jongen.

In juni wordt de dader veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. De bijzondere zwaarte van de schuld wordt vastgesteld. Er wordt kritiek geuit op het feit dat de autoriteiten en de politie de meervoudige dreiging van de dader met moord en geweld hebben genegeerd.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met .