Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Palwasha L. en haar ongeboren kind
geboren: 1987
verstikt: 19 september 2017
Woonplaats: Frankfurt/M.
Herkomst: Afghanistan
Kinderen: 2, en ze was weer zwanger
Dader: haar man Abdul Munir L. (bij daad 36 of 39 j.)
In 2013 komen Palwasha en haar man Abdul als vluchtelingen uit Afghanistan naar Duitsland. Ze wonen in een asielaccommodatie in Frankfurt-Bockenheim en hebben 2 kinderen van 1 en 4 jaar, vermoedelijk geboren in Duitsland. Het is waarschijnlijk geen vrijwillig huwelijk.

Palwasha is weer zwanger, in de 3e maand. Vroeg in de ochtend van 19 september 2017 knielt de man op het bovenlichaam van zijn slapende vrouw en verstikt haar in het kussen.

De man belt 112. Eerst staan de dader en de kinderen naast de vrouw die op de grond ligt, terwijl de noodarts haar probeert te reanimeren. Maar pas in de gerechtelijke geneeskunde wordt duidelijk dat ze is vermoord.

Ondertussen duikt Abdul onder bij kennissen en wordt 2 of 3 dagen later gearresteerd door een speciale task force. Het aanhoudingsbevel is voor moord en abortus. De kinderen worden verzorgd door het Bureau voor jeugdzorg.

De pers meldt dat Abdul de afgelopen maanden in Afghanistan heeft doorgebracht. Dat roept twee vragen op: Van wie was het ongeboren kind? En waarom krijgt hij asiel, maar woont dan vrijwillig in zijn thuisland?

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met .