Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Dilek V.
geboren: 1983
doodgestoken: 15 maart 2017
Woonplaats: Kiel
Herkomst: Turkije
Kinderen: 1 dochter (bij daad 10 j.), 2 zonen (5 en 15 j.)
Dader: haar man Aytekin (40 j.)
Dilek trouwt op 17 jarige leeftijd en heeft haar eerste kind op 18 jarige leeftijd, wat wijst op een gedwongen huwelijk en/of importhuwelijk. Later hebben zij en haar man Aytekin 3 kinderen en wonen in Kiel, waar hij geboren werd. Hij slaat ze beiden tijdens zijn vakantie in 2016 in Turkije, waarschijnlijk niet voor het eerst. Dan scheidt ze, verhuist uit het appartement met de kinderen en komt het tot meer gewelddaden.

In maart 2017 krijgt Dilek de voogdij toegewezen. De vader wil dit niet accepteren en gaat op de loer liggen voor haar als ze de kinderen naar het kinderdagverblijf en de school brengt in de ochtend van 15 maart 2017.

Aytekin steekt zijn vrouw met een mes 23 keer, snijdt haar keel en laat haar op straat doodbloeden. De 5-jarige zoon moet getuige zijn van de misdaad. Dilek sterft, de dader wordt in de buurt gearresteerd. Hij heeft een Duits en een Turks paspoort, ze hebben alleen een Turks paspoort. De kinderen worden onder de hoede genomen van het Bureau voor jeugdzorg en een pleeggezin.

In november 2017 begint het proces voor de regionale rechtbank van Kiel. In mei 2018 wordt de dader veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf wegens moord.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek, Turkije en getagd met .