Eerwraak verhaal

Susa
geboren: 1999
aangevallen: 31 maart 2017
Woonplaats: Gütersloh
Oorsprong: Syrië
Kinderen: verm. geen
Dader: haar familie, vooral haar vader (43 j.) en broer (15 j.)
Misschien is het geen echte moordaanslag geweest, maar een aanval met doodsbedreigingen. Susa's familie komt uit Syrië naar Duitsland en woont in Gütersloh. Susa is 18 jaar oud en heeft misschien erkend dat ze meer rechten heeft in Duitsland. Ze kon bijvoorbeeld een opleiding volgen, studeren, een vriendje hebben, een appartement bezitten.

Haar familie kan dat niet laten gebeuren. Op 3 april 2017 slaat de vader zijn dochter in het bijzijn van de familie in elkaar. Hij steekt een sigaret op haar hoofd. Aanwezig zijn 3 mannen en 2 vrouwen, waarschijnlijk ouders en broers en zussen, of tantes of neefjes.

Buurtbewoners bellen de politie. De agenten begeleiden de treurende jonge vrouw het huis uit. Dan bedreigen haar vader en haar 15-jarige broer haar met de dood. De Syriërs zijn ook zeer agressief tegenover de politie. De vrouwen zijn betrokken bij de agressiviteit.

Susa komt naar het ziekenhuis, later naar een beschermde plaats. Ondanks de dreigingssituatie worden vader en broer niet gearresteerd. Een verslag van de mishandeling en de geweldpleging en de weerstand tegen de officieren is ingediend. Susa is niet de echte naam van de vrouw.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met .