Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Gezime en haar vriendje
geboren: 1997
Moordpoging: 4 december 2016
Woonplaats: Ditzingen / Kornwestheim (Baden-Württemberg)
Herkomst: Kosovo
Kinderen: geen
Dader: haar vader (46 jaar)
Vele jaren voor de misdaad komt Agim met zijn vrouw en 3 kinderen uit Kosovo naar Ditzingen in Baden-Württemberg. Op een gegeven moment krijgen ze allemaal de Duitse nationaliteit. Op het eerste gezicht leeft het gezin een geïntegreerd leven.

Vermoedelijk verwijst dit niet naar de wil van de dochter om haar eigen leven te leiden. De vader houdt toezicht op haar als ze haar eigen appartement in Kornwestheim betrekt. In de rechtszaal zal de dochter later spreken van stalking.

Op 4 december 2016 ligt Agim weer op de loer voor het appartement van zijn dochter. Ze komt uit het appartement met haar 28-jarige vriendje en stapt in zijn auto. De vader opent de deur en schiet zijn dochter in het gezicht. Hij schiet in totaal acht keer, maar ze ontsnapt zwaar gewond. Haar vriendje wordt ook neergeschoten.

De dader geeft zichzelf aan bij de politie. In gevangenschap wordt hij bezocht door zijn vrouw en twee zonen, wat kan worden gezien als een teken van solidariteit.

In juni 2017 begint het proces van twee moordpogingen bij de rechtbank van Stuttgart. Volgens het Openbaar Ministerie wilde Agim zijn dochter straffen voor haar immorele levensstijl en de schending van de familie-eer. Er is al een benaderingsverbod vanwege eerdere aanvallen. In juli wordt de dader veroordeeld tot 11 jaar en 6 maanden gevangenisstraf. De rechter benadrukt dat hij niet eens inzicht of spijt heeft. De juiste namen van de betrokkenen zijn niet bekend.

Geplaatst in Innovatie, Moordpoging, Onderzoek en getagd met , , , , , .