Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Hadi A.
geboren: 1987
Moordpoging: 6 oktober 2017
Woonplaats: Slachtoffers: Berlijn; dader: Cloppenburg
Herkomst: Slachtoffer: verm. Turkije; dader: Turkije / Koerd / Jeside
Kinderen: verm. ja, onduidelijk hoeveel
Dader: de vader van zijn vriendin Tarik A. (bij daad 46 jaar)
Tarik komt als jongere uit Turkije naar Duitsland. Op een gegeven moment verkrijgt hij de Duitse nationaliteit. Hij is getrouwd, heeft kinderen, waaronder een 18-jarige dochter Gülsen.

Ze leert Hadi kennen op het internet, een 12 jaar oudere moslim. Het gerucht gaat dat hij IS-sympathisant is. Yezidi's werden bijzonder wreed vervolgd door de IS in Irak.

Gülsen verdwijnt uit Cloppenburg, bekeert zich tot de islam en woont met haar vriend in Berlijn-Wedding. Het kan niet worden uitgesloten dat zij daar als zijn tweede vrouw woont. In ieder geval is Hadi getrouwd met een andere vrouw.

Gülsen's familie is op zoek naar de jonge vrouw. Op de ochtend van 6 oktober 2017 vindt de vader het echtpaar op straat. Gülsen is zwanger. De vader schiet minstens 6 keer vanuit een auto op de vriend. Het slachtoffer raakt ernstig gewond en wordt naar het ziekenhuis gebracht. Een noodoperatie redt zijn leven.

De dader vlucht met zijn dochter in de auto, maar wordt enkele minuten later gearresteerd. Het moordwapen ligt in de auto. Gülsen's moeder zit ook in de auto.

In mei 2018 begint het proces voor poging tot doodslag, gevaarlijk lichamelijk letsel en illegaal wapenbezit voor het Berlijnse regionale gerechtshof.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met .