Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Hatice Gündüz
geboren: 1994
neergeschoten: 14 augustus 2013
Woonplaats: Essen
Herkomst: Turkije
Kinderen: geen
Dader: haar vader Cemil G. (50 jaar)
Op 14 augustus 2013 schiet Cemil zijn dochter Hatice neer. Het kan echter zijn dat hij haar moeder (d.w.z. zijn vrouw) wilde vermoorden en dat de dochter haar te hulp schoot.

Buren horen de schoten en bellen de politie. Hatice sterft, de 45-jarige moeder Münewer vecht om te overleven in het ziekenhuis. Pas na een week is ze buiten gevaar.

Cemil vlucht met een taxi naar de luchthaven van Amsterdam en vertrekt naar Turkije. Er is een internationale klopjacht georganiseerd. Hij staat bij de politie bekend om huiselijk geweld en wordt beschouwd als "zeer gevaarlijk". Twee weken voor het misdrijf had de politie hem uit het appartement gezet. Cemil verhuisde toen naar de achterkamer van een Turkse tearoom.

De familie had een ijssalon, de dochter wilde een opleiding tot banketbakker volgen. De Bild krant schrijft dat ze wilde verhuizen en gaan studeren. Er zijn 2 andere dochters (12 + 22 jaar) die niet thuis zijn op het moment van het misdrijf.

Drie maanden na de misdaad wordt Cemil gearresteerd bij een paspoortcontrole in Turkije. Blijkbaar wilde hij met vervalste papieren naar Georgië vertrekken. Dit leidde ertoe dat de ambtenaren het internationale arrestatiebevel ontdekten. Turkije levert zijn burgers niet uit.

Cemil wordt voor een Turkse rechtbank gebracht. Het proces onthult dat hij beide vrouwen bewust en opzettelijk heeft neergeschoten. In april 2015 wordt hij veroordeeld tot 37 jaar gevangenisstraf.

Geplaatst in Innovatie, Moordpoging, Onderzoek, Turkije en getagd met , , , , .