Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Iuliana R.
geboren: 2003
neergestoken: 11. Juni 2018
Woonplaats: Viersen (NRW)
Herkomst: Slachtoffer: Roemenië; Dader: Bulgarije
Kinderen: geen
Dader: haar ex-vriend Matyu Kostov (bij daad 17 j.)
Iuliana komt uit Roemenië, woont al ongeveer 4 jaar in Duitsland en gaat naar school. Matyu komt uit Bulgarije, woont al ongeveer 10 jaar in Duitsland, gaat niet naar school en werkt niet. Beiden wonen in Viersen. De tieners zijn waarschijnlijk een paar van ongeveer 2 jaar. Ze scheidt.

Op 11 juni 2018 is Iuliana op weg naar huis van school. In de Viersener Casinogarten, een park met een drinkscène, schuilt Matyu voor haar en steekt haar neer. Een dakloze jongen belt 112. Iuliana sterft op de plaats van de misdaad of in het ziekenhuis. De dader vlucht.

Eerst wordt er een Turk gearresteerd, maar hij was waarschijnlijk slechts een drugsdealer in het park die weggelopen is van de politie. Er wordt een Europees arrestatiebevel uitgevaardigd tegen de ex-vriendin van Iuliana, Matyu.

De volgende dag staat de dader, vergezeld van zijn advocaat, tegenover de politie. Er zijn verschillende aanklachten tegen hem. Het gaat over drugshandel, mishandeling, diefstal, schade aan eigendommen, noodoproepmisbruik, rijden zonder rijbewijs en huisvredebreuk. De politie heeft ook een spraakbericht waarin de dader zijn misdaad aankondigt ("Ik steek haar neer").

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met , , , , .