Eerwraak verhaal

Mina
geboren: 1985
doodgeslagen: 3 januari 2018
Woonplaats: Grünenplan (Nedersaksen)
Oorsprong: verm. Afghanistan
Kinderen: 3 dochters (4, 7, 9 j.)
Dader: haar ex-vriend (bij daad 32 j.)
Mina's familie uit Iran komt in het najaar van 2015 naar Duitsland. Sinds begin 2016 woont ze in Grünenplan in het district Holzminden. De politie wordt minstens twee keer opgeroepen voor huiselijk geweld. In de herfst van 2017 gaat het echtpaar naar een adviescentrum. Mina zegt dat ze willen scheiden. Haar man vertelt de tolk: "Jammer dat we niet in Afghanistan zijn, ik zou haar daar doden". De vader van het gezin verhuist uit het gemeenschappelijke appartement.

Daar komt het op 3 januari 2018 tot het luidruchtige geschil. De man gaat achter de vrouw aan. Hij slaat haar bewusteloos. De verhuurder komt tussenbeide. Buren bellen de politie.

De echte naam van de vrouw is niet bekend. Ze wordt per helikopter naar het ziekenhuis gevlogen, ondergaat een spoedoperatie en overleeft voorlopig. De dader wordt ter plaatse gearresteerd. 12 dagen later sterft ze.

De 3 dochters waren aanwezig bij de handeling en komen in de voogdij van het Bureau voor jeugdzorg.

Het proces begint in mei 2018 bij de regionale rechtbank van Hildesheim. In juni wordt de dader veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. De bijzondere zwaarte van de schuld wordt bepaald. Ook omdat de vader de drie dochters had tegengehouden om hulp te halen. De dochters zijn nu bij een pleeggezin.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met , , , , .