Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Jara
geboren: 1999
Moordpoging: 16 juni 2017
Woonplaats: Lahn-Dill-Kreis / Boppard bij Koblenz
Herkomst: Afghanistan
Kinderen: ?
Dader: haar verloofde (22 j.)
Jara zou haar verloofde in 2016 ontmoeten op de vlucht uit Afghanistan. Waarschijnlijk hebben de ouders een 19-jarige echter niet alleen naar Duitsland gestuurd. In februari 2017 wordt men in Boppard "verloofd" via een imam-huwelijk. De verloofde woont in een stad in het district Lahn-Dill. De vrouw, wiens echte naam niet bekend is, woont in een kamer in Boppard. De Afghaan stak er zijn verloofde neer op 16 juni 2017. Jara wordt met spoed geopereerd, zelfs een paar dagen later is ze nog niet klaar voor ondervraging. De dader wordt in hechtenis genomen en ontkent het misdrijf.

Het proces begint in december 2017 bij de regionale rechtbank van Koblenz. De verdachte legt in goed Duits uit dat hij 3 semesters tandheelkunde heeft gestudeerd in Kabul. Hij vond zijn verloofde met een mes in haar rug op de dag van de misdaad en belde de politie.

Het slachtoffer weigert in eerste instantie te getuigen. Later schrijft ze aan de rechtbank dat ze de aanvaller helemaal niet had gezien. Dat is een voor de hand liggende leugen. De officier van justitie leidt een procedure in wegens het afleggen van valse getuigenissen. Maar hij zegt ook dat hij gelooft dat de 19-jarige door haar familie onder enorme druk is gezet. In maart 2018 wordt de dader veroordeeld tot 6 jaar en 9 maanden gevangenisstraf.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met .