Eerwraak verhaal

Jolanta K.
geboren: 1971
neergestoken: 24 juli 2016
Woonplaats: Reutlingen
Oorsprong: Slachtoffer: Polen; Dader: Syrië
Kinderen: ze had er 4 (8-23 jaar)
Dader: Mohamad, een Syrische vluchteling (22 jaar)
Wat maakt de moord een eerwraak? Het motief - en dat is in dit geval controversieel. Eer, bezit, drugs, psychologische afwijkingen?

Jolanta heeft 4 kinderen, gaat scheiden en gaat van Polen naar Duitsland om geld te verdienen. Ze werkt als keukenhulp of schoonmaakster in een kebabkraam in Reutlingen, waar ze de 22-jarige Syrische vluchteling Mohamad ontmoet.

Hij stalkt en beledigt haar. In sommige media wordt gezegd dat de twee een koppel waren. Op een gegeven moment wordt er gezegd dat ze zwanger was. Waarschijnlijk wees ze zijn avances af en was ze bang voor hem.

Op 24 juli 2016 stak Mohamad Jolanta in de Dönerzaak met een machete of een kebabmes dood. De publieke enscenering zou kunnen wijzen op een eremotief dat zich vermengt met narcistische stoornissen of mogelijk een huwelijkswens om een verblijfsvergunning te krijgen. Daarna loopt Mohamad door de straat en doet nog eens 5 mensen pijn, wat kan duiden op een drugsprobleem. Hij wordt aangereden door een auto en stopt. Hij is gewond en gaat naar het ziekenhuis.

De fictieve liefdesrelatie kan een romantisering van de daad zijn (relationele daad in plaats van vluchtelingencriminaliteit). Mohamad stond al geregistreerd voor mishandeling.

In januari 2017 begint het proces voor moord, 2 pogingen tot moord en ernstig lichamelijk letsel bij de rechtbank van Tübingen. Mohamad beweert dat hij pas 20 is, het proces moet plaatsvinden voor de jeugdkamer. Een oproep aan zijn ouders in Syrië bevestigt dit niet.

In april wordt Mohamad veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf. De bijzondere ernst van de schuld wordt vastgesteld.

Geplaatst in Eerwraak, Innovatie, Onderzoek en getagd met , , , , .