Eerwraak verhaal

Kardelen
geboren: 1969
doodgestoken: 22 oktober 2008
Woonplaats: Bad Nauheim / Wetterau
Herkomst: Turkije
Kinderen: 3 dochters
Dader: haar echtgenoot (op het moment van het misdrijf 45 jaar)
Vermoedelijk kreeg Kardelen 3 dochters op zeer jonge leeftijd. In oktober 2008 is ze 39 jaar en de dochters zijn volwassen. Ze gaat scheiden van haar man. Het is niet onmogelijk dat ze wachtte tot de jongste dochter "volwassen" is.

De vader wil de scheiding niet accepteren en steekt Kardelen dood met een broodmes en 5 messteken op 28 oktober in de ochtend. Hij begraaft het lichaam in een tuin in Friedberg-Dorheim. Een paar dagen later, laat hij de politie de plaats zien.

In mei 2009 begint het proces bij de arrondissementsrechtbank van Giessen. In dezelfde maand wordt de dader veroordeeld tot 9,5 jaar gevangenisstraf wegens doodslag. De echte naam van het slachtoffer is onbekend.

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met , , , .