Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Katharina-Sophie Wartmann
geboren: 1992
doodgestoken: 11 augustus 2016
Woonplaats: Hardegsen / Einbeck (bij Göttingen)
Oorsprong: onduidelijk, slachtoffer: Duitsland; dader: ?
Kinderen: waarschijnlijk niet
De dader: haar ex-vriendje
Katharina (Katha genaamd) is een fitnesstrainster en woont met haar vriendje in Einbeck, Nedersaksen. Ze wil gaan scheiden en overnacht bij haar zus in Hardegsen.

Op 11 augustus 2016 wacht haar ex-vriendje 's avonds op de parkeerplaats bij het appartement van haar zus en steekt Katharina neer. Bewoners bellen de reddingsdienst. Ze overlijdt een paar uur later in het ziekenhuis.

De ex-vriend van Katharina is 28 jaar oud, werkloos en voormalig werknemer van een beveiligingsbedrijf. Hij wordt gearresteerd en blijft stil.

In januari 2017 dient het Openbaar Ministerie in Göttingen een aanklacht in wegens doodslag. In februari begint het proces voor de rechtbank. In oktober wordt de dader veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf. De rechtbank benadrukt dat een vriend van de vriend van de verdachte hem waarschijnlijk heeft geholpen om het moordwapen te verdoezelen. De verdediging gaat in beroep.

Het is nog onduidelijk of dit een eerwraakmoord is en welke nationaliteit de dader heeft. We zijn benieuwd naar uw commentaar!

Geplaatst in Eerwraak, Innovatie, Moordpoging en getagd met , , , , .