Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Kira
geboren: 1992
Moordpoging: 9 november 2017
Woonplaats: Hildesheim (Nedersaksen)
Herkomst: Senegal
Kinderen: 2
Dader: haar gescheiden echtgenoot Cheikh Ibra D. (bij daad 34 j.)
Kira komt uit Senegal. Haar echte naam is niet bekend. Ze scheidt van haar 10 jaar oudere man Cheikh, met wie ze 2 kinderen heeft. Waarschijnlijk is er geweld in het spel, dus verhuist ze naar de vrouwenopvang.

Op 9 november 2017 sloeg Cheikh zijn gescheiden vrouw op straat in elkaar. Als ze op straat ligt, steekt hij haar met een mes.

Een voorbijganger uit Syrië (Hadi, 34 j.) gaat de dader achterna. Hij wordt in eerste instantie niet weggedreven, maar vlucht daarna alsnog. Later staat hij tegenover de politie.

De Syriër krijgt een prijs voor morele moed.

In maart 2018 begint het proces wegens poging tot moord bij de rechtbank in Hildesheim. Dan is het volgende te vinden op het internet (bron niet helemaal duidelijk): Cheikh ging op de vlucht vanuit Dakar in 2009 en begon een relatie met een Duitser in Italië. De vrouw wordt zwanger, hij reist naar haar in Berlijn. Zijn verblijfsstatus is onzeker. Maar dat weerhoudt hem er niet van om met een 10 jaar jonger nichtje te trouwen op vakantie in Senegal en haar ook naar Duitsland te brengen. De twee hebben 2 kinderen.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met .