Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Nura M.
geboren: 1983
neergestoken: 3 december 2017
Woonplaats: Aken
Oorsprong: Irak / Koerden
Kinderen: 3 (bij daad 3, 10, 11 j.)
Dader: haar man Mohammad M. (36 j.)
Mohammad en Nura zijn neef en nicht. Beiden komen uit een Iraaks-Koerdische familie en zijn geboren in Koeweit. Mohammad heeft een Iraaks en een Duits paspoort. Naar verluidt is de clan van de twee vertegenwoordigd met 1500 leden in Duitsland.

Mohammad komt in 1997 naar Duitsland. Dus, ten tijde van de misdaad, woonde hij hier 20 jaar. Nura komt in 2000 of 2001 naar Duitsland, de twee leren elkaar kennen in 2003 en trouwen in 2005. Wanneer het gezin in 2010 van Nedersaksen naar Düren verhuist, beginnen de problemen. Mohammad werkt alleen van tijd tot tijd, zoniet dan krijgt de familie sociale bijstand.

In 2013 zal er sprake zijn van scheiding en verzoening. Er zijn minstens 3 politiebezoeken voor huiselijk geweld geregistreerd. Mohammad werd uit het appartement gezet. Elke keer trok Nura de aanklacht in. In maart 2017 scheidt men eindelijk en Mohammad verhuist naar zijn moeder in Wolfsburg.

Met een keukenmes van zijn moeder reist Mohammad op 3 december 2017 naar Nura in Aken. Hij stuurt de kinderen naar zijn oom, die waarschijnlijk in hetzelfde huis woont. Dan steekt hij zijn vrouw neer. Ze bloedt ter plekke dood. Later worden meer dan 120 snij- en steekwonden geteld. De volgende dag wordt de dader gearresteerd in Düren.

In mei 2018 begint de moordzaak voor de regionale rechtbank van Aken. De dader getuigt dat hij de misdaad heeft gepleegd met toestemming van Allah. Een politievrouw zegt dat de dader na de misdaad trots was. Hij zei dat zijn eer was hersteld. Hij vertelt een medewerker van de gevangenis ook dat zijn religie, de islam, eerwraak toestaat en dat hij daarom illegaal in voorarrest zit.

In mei wordt Mohammad veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf. De bijzondere zwaarte van de schuld wordt vastgesteld. De motivering spreekt van laakbare zelfingenomenheid, geen wroeging en ongeremd egoïsme. Bovendien "een manier van eerherstel die in de plaatselijke cultuur volstrekt onaanvaardbaar is".

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met .