Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Luna M.
geboren: 1971
gewurgd: 14-15 maart 2015
Woonplaats: Bremen
Oorsprong: Slachtoffer: Syrië; dader: Irak
Kinderen: 1 dochter, 1 zoon (3 en 5 jaar)
Dader: haar man Shakhwan Suleman Mohammed (47 jaar)
Shakhwan is een werkloze Iraakse verpleegkundige die sinds 1992 in Duitsland woont. Sinds 2005 heeft hij zowel de Iraakse als de Duitse nationaliteit. In 2008 trouwt hij met Luna, die een Syrisch en een Duits paspoort heeft. Ze scheidt in het voorjaar van 2014. De twee hebben samen twee kinderen, maar vermoedelijk ook andere kinderen uit eerdere relaties. De jongen is autistisch en blijft bij zijn moeder, het meisje gaat met haar vader leven in Oslebshausen.

Shakhwan wil de scheiding niet accepteren en begint zijn vrouw te stalken. In het najaar van 2014 vaardigt de plaatselijke rechtbank een bevel tot bescherming tegen geweld uit. Hij mag het appartement niet benaderen, maar het gebiedsverbod wordt in februari 2015 opgeheven vanwege de gezamenlijke voogdij over de dochter.

Op 14 of 15 maart wurgt Shakhwan zijn vrouw in haar appartement, wat in eerste instantie onopgemerkt blijft. Als de gehandicapte zoon een week niet naar de kleuterschool komt, dringt de politie het appartement binnen en vindt het gewurgde lijk, dat daar al enkele dagen ligt. Er wordt een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd.

Te laat: De dader vliegt op 16 maart met de twee kinderen van het vliegveld van Bremen naar Turkije.

Geplaatst in Eerwraak, Innovatie, Onderzoek en getagd met , , , , .