Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Sonia
geboren: 1974
neergestoken: 3. Maart 2015
Woonplaats: Köln
Herkomst: India
Kinderen: geen
Dader: haar man Updesh (46 jaar)
In 1990 komt Updesh uit India naar Keulen en trouwt met een apotheker. Na 4 jaar is het huwelijk kinderloos gescheiden. Eerst werkte hij als conciërge in een hotel, later is hij werkloos.

Updesh trouwt een tweede keer, mogelijk regelt zijn familie een vrouw uit het Indiase thuisland. De twee willen absoluut kinderen en raadplegen waarschijnlijk meerdere artsen zonder succes. Na 12 jaar huwelijk wil ook zijn tweede vrouw Sonia, scheiden.

Dit kan Updesh niet accepteren en hij steekt Sonia op 3 maart 2015 met een keukenmes 17 maal. Het slachtoffer bloedde dood. Vervolgens waarschuwt hij de politie. Agenten vinden het lichaam en het moordwapen in het gemeenschappelijke appartement.

Later vraagt het Openbaar Ministerie om een arrestatiebevel voor moord. Er wordt gezegd dat een van de redenen voor de scheiding kinderloosheid was. Updesh zegt dat het in zijn cultuur "het ergste is als een vrouw haar man verlaat."

In september 2015 begint het proces voor de arrondissementsrechtbank van Keulen. Updesh geeft de daad toe, maar wijst op gaten in zijn geheugen. Drie weken later krijgt hij een beroerte. Het proces is afgebroken en wordt waarschijnlijk niet hervat.

Geplaatst in Eerwraak, Innovatie, Onderzoek en getagd met , , , , .