Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Mara
Geboren: 1968
gedood: 18 juli 2016
Woonplaats: St. Georgen (Zwarte Woud)
Herkomst: Servië
Kinderen: 2 gemeenschappelijke en 1 uit een eerdere relatie
Dader: haar ex-echtgenoot (59 jaar)
Er is niet veel bekend over deze zaak: de dader is een Serviër die op 13-jarige leeftijd naar Duitsland kwam. Hij volgt geen beroepsopleiding en is nu eerder met pensioen gegaan. Nationaliteit en naam van de vrouw zijn niet bekend. Ze werkt waarschijnlijk als verpleegster. Een kind brengt ze mee in het huwelijk. Het echtpaar krijgt nog samen 2 kinderen.

Kort voor het misdrijf scheidt de vrouw, vermoedelijk verhuist ze uit de gemeenschappelijke woning in Villingen-Schwenningen naar het nabijgelegen St. Georgen, vermoedelijk met een nieuwe partner (56 jaar).

Op 18 juli 2016 rijdt de dader naar zijn ex-vrouw en slaat haar 35 keer in het gezicht met een hamer. Omdat ze de nachtdienst had gewerkt, slaapt ze nog steeds in de ochtend. Haar dochter (of haar nieuwe partner) vindt het lichaam een paar uur later.

De dader wordt dezelfde dag nog gearresteerd in zijn appartement. Hij heeft zichzelf verwondingen toegebracht en ondergaat een operatie.

In januari 2017 begint de rechtszaak voor de arrondissementsrechtbank van Konstanz. De aanklacht is moord. De verdachte beweert dat hij zich het misdrijf niet kan herinneren. Hij was echter gescheiden van zijn vrouw in Servië, waar het goedkoper was. De nieuwe partner rapporteert over de controlemanie van de verdachte, stalking en eerder misbruik van de vrouw.

In februari wordt de dader veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf voor moord.

Geplaatst in Eerwraak, Innovatie, Onderzoek en getagd met , , , .