Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Maryam
geboren: 1982
vermoord: 14 december 2017
Woonplaats: Hamburg-Bramfeld
Oorsprong: Iran
Kinderen: 1 dochter (bij daad 1 j.)
Dader: haar man Ali Reza S. (43 j.)
Maryam ontmoet via bemiddeling van een kennis een man uit Iran die in Hamburg woont. Men raakt bevriend via Skype en trouwt per brief. Ali Reza verklaart later dat hij een vrouw wilde die maagd was en geen plastische chirurgie had. In maart 2016 wordt in Iran een gezamenlijke dochter geboren. In oktober 2017 verhuizen moeder en dochter naar Duitsland.

Het geweld ontwikkelt zich snel, het jeugdzorgkantoor zet een gezinshulp op het gezin. Er zijn aangiften vanwege gevaarlijk lichamelijk letsel.

Op 14 december 2017 slaat Ali Reza zijn vrouw op het hoofd met een glazen pot en breekt haar schedel. Dan steekt hij haar 25 keer neer en wurgt haar uiteindelijk met een sjaal. De dochter is tijdens de misdaad in het appartement. Dan brengt de dader haar naar de buren die de politie bellen. Ali Reza doet zichzelf daarna pijn. Maryam sterft in het ziekenhuis. De dochter komt naar het Duitse Rode Kruis.

In juni 2018 begint de moordzaak bij het Landgericht Hamburg. Ali Reza legt uit dat hij de tandheelkundige school in Teheran heeft verlaten. Daarna was hij in politieke kringen opgeklommen. Rond 2007 kwam hij als vluchteling naar Duitsland en bekeerde zich tot het christendom. Het kan niet worden uitgesloten dat dit zijn kansen op het verkrijgen van een verblijfsvergunning zou verbeteren. In ieder geval werd zijn asielaanvraag in 2009 ingewilligd, waarna hij zijn opleiding tot Evangelisch Lutherse assistent-prediker afrondde. Hij verschijnt echter voor de rechtbank met een tolk. Hij was ook actief in de vluchtelingenhulp.

In juli wordt Ali Reza veroordeeld tot 6 jaar en 6 maanden gevangenisstraf. De rechtbank beschouwt zijn depressie als verzachtende omstandigheid. De rechtbank benadrukte dat zij geen wroeging in de verdachte kon herkennen.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met .