Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Amina
geboren: 1982
Moordpoging: 14 december 2017
Woonplaats: Landau
Herkomst: Afghanistan
Kinderen: 1 dochter (bij daad 15 j.), 3 zonen (3, 6, 17 j.)
Dader: haar man Sattar M. (bij daad 41 j.)
Amina komt uit Afghanistan en is getrouwd met een neef in Iran door haar ouders op 10-jarige leeftijd. Daar zal zij als schoondochter een soort huisslavenbestaan leiden. De drijvende kracht hierachter is haar schoonvader, de vader van Sattar. Deze familie is een Afghaanse familie die naar Iran gevlucht is.

Amina en Sattar hebben 2 kinderen in Teheran, gaan terug naar Afghanistan, waar nog 2 kinderen geboren worden. In het najaar van 2015 verhuist het gezin naar Duitsland omdat ze op zoek zijn naar een beter leven. Dat dit ook vrouwenrechten omvat, is voor geen van de betrokkenen duidelijk.

Later Sattar zal voor de rechtbank zeggen: "Duitsland is Vrouwenland". Hij accepteert ook niet dat hij zijn kinderen niet mag slaan. Toch emanciperen de kinderen zichzelf. Vrouw en dochter doen hun hoofddoek af, hun moeder volgt een cursus Duits. Later zal ze voor de rechtbank zeggen dat ze alleen in Duitsland heeft geleerd dat niet alle mensen kwaad en gewelddadig zijn.

Op 14 december 2017 wurgt Sattar zijn vrouw tot bewusteloosheid. Het geweld gaat verder dan de gebruikelijke omvang van de klappen. Twee van haar kinderen komen de moeder te hulp, ze kan zichzelf redden door uit het raam te springen.

In juni 2018 begint het proces bij het Landau Regional Court. Hoewel de rechtbank ervan overtuigd is dat Sattar zijn vrouw wilde doden, wordt hij alleen veroordeeld voor gevaarlijke mishandeling: 4 jaar en 3 maanden gevangenisstraf. Amina is niet de echte naam van de vrouw.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met .