Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Maya, Mohammad, Bahar
geboren: 2009, 2011, 2015
uit het raam gegooid: 1 februari 2016
Woonplaats: Lohmar bij Bonn
Herkomst: Syrië
Dader: haar vader Zanaar H. (bij daad 36 j.)
Zanaar zal eind 2015 als vluchteling uit Syrië via Turkije, Bulgarije en Frankrijk in Duitsland aankomen. Hij neemt zijn familie mee en woont samen met zijn vrouw Fadia (31 jaar) en 3 kinderen in een opvangcentrum voor vluchtelingen.

Het gezin is nog maar een paar weken in Duitsland, wanneer huiselijk geweld begin januari 2016 plaatsvindt. Zanaar slaat zijn vrouw in het gezicht met een steelpan. Hij moet het appartement voor 10 dagen verlaten, maar trekt na een paar dagen weer in.
Op 1 februari 2016 gooit Zanaar de 3 kinderen uit het raam van de 1e verdieping. De lichamen raakten beton. De 7-jarige dochter en de 5-jarige zoon lopen ernstige verwondingen op, de 1-jarige dochter lichtelijk omdat ze op haar broer valt. De twee oudere kinderen komen per helikopter naar de kliniek en overleven. De vader spreekt eerst van een ongeval.

In september 2016 begint het proces voor de rechtbank van Bonn voor gevaarlijke lichamelijke schade aan de vrouw en poging tot moord op de kinderen. Zanaar bekent de misdaad. Het motief dat in de aanklacht wordt genoemd is dat de vrouw niet bereid was zich aan hem te onderwerpen en het traditionele Syrische rollensysteem te accepteren. Zanaar zag dit als een aanval op zijn eer.

Fadia zegt dat haar familie haar in 2007 heeft uitgehuwelijkt met een man die ze op dat moment niet kende. Sindsdien heeft ze last van zijn woede uitbarstingen.

Het huwelijk duurde in totaal 9 jaar. Voor Zanaar was dit het tweede huwelijk.

In november 2016 wordt Zanaar veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf voor drievoudige poging tot moord en zware mishandeling.

Geplaatst in Eerwraak, Innovatie, Moordpoging, Onderzoek en getagd met , , , , .