Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Moamed
geboren: 1999
Moordpoging: 31 mei 2018
Woonplaats: Essen
Oorsprong: Syrië
Kinderen: verm. geen
Dader: een Syrische clan (10 mannen, 2 vrouwen, bij daad 22-46 j.)
Een Syrische clan komt in de tweede helft van 2015 naar Duitsland. Men verhuist naar het Ruhrgebied, waar sinds 2012 enkele familieleden wonen.

In de zomer van 2016 wordt Sina naar Syrië gebracht en op 17-jarige leeftijd is ze onder dwang getrouwd met een Syriër die bijna 10 jaar ouder is, mogelijk alleen in een imams huwelijk. Later vindt de politie een verkoopcontract voor de bruid: $1.000 plus goud. Mogelijk hoopt de "man" op een verblijfsvergunning in Duitsland. Maar de zaak is niet helemaal duidelijk, bijvoorbeeld omdat het de vraag is of de familie daadwerkelijk terugkeert naar Syrië in het jaar na de ontsnapping.

Tijdens een cursus Duits leert Sina de Syrische Moamed kennen. Ze worden verliefd. De foto van een knuffel is uitgelekt naar de familie. Dus in het voorjaar van 2018 wordt er door de clan een "gerechtigheid van de vrede" georganiseerd. Hij vraagt de familie om Sina en haar vriendje te doden. Later wil men zich eerst concentreren op de jongeman.

Op 31 mei 2018 wordt Moamed doodgestoken in een achtertuin in Essen en bijna doodgeslagen. Je knipt de helft van de hoofdhuid eraf. Later vindt de politie mobiele telefoon video's van de misdaad. Zelfs wanneer Moamed op de grond ligt, bedekt met bloed, blijven de 8 mannen hem in elkaar slaan. Pas als ze denken dat hij dood is, laten ze hem gaan.

Moamed wordt geopereerd en overleeft ternauwernood. Drie daders worden gearresteerd in Essen en Viersen. Niemand wil getuigen. Wanneer het slachtoffer klaar is voor ondervraging, gaat het onderzoek van start.

In juli worden nog meer overtreders gearresteerd. In totaal zitten er 12 Syriërs in hechtenis, waaronder Sina's ouders en haar tante - 10 mannen, 2 vrouwen. Allemaal uit Essen en Viersen, 2 uit Saksen-Anhalt. Op sommige plaatsen wordt gezegd dat de familie tot nu toe niet is opgemerkt door de politie. Elders in Naumburg zijn er al incidenten geweest, het woord "weigering tot integratie" wordt gebruikt.

Sina's "echtgenoot" is ook in hechtenis. Hij had ook een buitenechtelijke affaire, die niemand in de clan aanging. Sina zegt dat het niet zo erg is wat er is gebeurd. Blijkbaar werd ze onder druk gezet.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met , , , , .