Eerwraak verhaal
geboren: 1993
doodgestoken: 19 maart 2012
Woonplaats: Hamburg
Herkomst: India
Kinderen: geen
Dader: haar ex-vriendje Kaka (18 jaar)
15-jarige Nancy komt uit India naar Hamburg en wordt op een huwelijksfeest verliefd op de een jaar jongere Kaka, een asielzoeker, ook uit India. Hij staat geregistreerd in Plauen. De tieners blijven in contact. Maar Nancy's ouders zijn tegen de relatie en brengen de middelbare scholier in februari 2012 naar Denemarken. Nancy is nu 19 jaar oud en zal in een versnelde procedure met Dayya S. getrouwd zijn. Hij komt ook uit India, waarschijnlijk een geïmporteerde bruidegom.
Na het gedwongen huwelijk wijst Nancy haar ex-vriendje af. Toch is ze hem waarschijnlijk weer gaan zien. Op 11 maart 2012 wordt ze naar verluidt ontvoerd. Maar ze meldt zich bij de politie en beweert vrijwillig bij haar ex-vriendje te zijn. Ze vertelt haar ouders dat ze niet meer van haar man houdt. Ze slaan Kaka later in elkaar met golfclubs. Dan ontmoet Nancy haar ex-vriendje, die nu illegaal in Hamburg woont, ze vertelt hem dat de scheiding definitief is.
Op 19 maart 2012 is Nancy op weg naar huis van haar kantoorstage (of opleiding). Haar ex-vriendje Kaka overvalt haar en steekt haar op straat. Getuigen bellen de politie om te gaan naar de Robert Schuman-brug in Hamburg. De dader is gearresteerd. Hij heeft kleine snijwonden in zijn hals. Hij kan geprobeerd hebben zelfmoord te plegen. Nancy sterft op weg naar het ziekenhuis.
Het motief van de dader is ondoorzichtig. Als het gaat om een gehoopte verblijfsvergunning, dan is dit geen eerwraak. Zelfs niet als het eigenlijk een gezamenlijk geplande dubbele zelfmoord zou moeten zijn. In november 2012 wordt de dader veroordeeld tot zes en een half jaar gevangenisstraf. De rechter noemt egoïsme en jaloezie als motieven.
Wat is eerwraak? |
Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:
Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije. |
Laatste berichten
-
Eerwraak in Teheran: Moordenaar veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf
-
Eerwraak in Zehlendorf, Duitsland: Man steekt ex-vrouw dood
-
Man doodt vrouw en man in Gilan, Iran
-
Vrouw doodgeschoten voor de ogen van haar 4-jarige zoontje in Rijswijk
-
Eerwraak in Darrehshahr, Iran: 17-jarig meisje vermoord door haar vader
-
Eerwraak in Swat, Pakistan: Vrouw en drie dochters vermoord
-
Eerwraak in Gwalior, India: Vader wurgt zijn dochter
-
Femicide in Sib en Soran, Iran: Man vermoordt echtgenote en schoonmoeder
-
Eerwraak in Bhanpura, India: Vader gearresteerd voor moord op zijn dochter
-
Eerwraak in Khorasan Razavi, Iran: twee zussen vermoord