Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Nicole G.
geboren: 1974
doodgestoken: 2 juli 2016
Verblijfplaats: Emmerich (bij Kleef, NRW)
Oorsprong: Slachtoffer: Duitsland; dader: India
Kinderen: 2 zonen (16 en 19 jaar)
dader: haar ex-vriend Sarbjjit S. (of Ajay S.) (30 jaar)
Nicole heeft 2 zonen. Haar relatie met haar Indiase vriend Sarbjit is gewelddadig. Meerdere malen komen de buren van de familie haar te hulp. Op een gegeven moment verhuist Sarbjit naar Rees. Op een andere plaats wordt zijn naam aangeduid met Ajay. Hij is sinds 2012 in Duitsland en werkt tijdelijk als keukenhulp in Dortmund.

In de vroege uren van 2 juli 2016 komt Sarbjit binnen bij zijn ex-vriendin, gaat de slaapkamer binnen en steekt Nicole en haar nieuwe vriendje (29 jaar) neer. Beiden zijn ernstig gewond en worden naar het ziekenhuis gebracht. Nicole sterft. Haar vriend overleeft.

De dader wordt gearresteerd op de plaats van het misdrijf en in voorlopige hechtenis geplaatst. De oudere zoon bleef ongedeerd tijdens het misdrijf, de jongste zoon bleef overnachten bij kennissen en verneemt het misdrijf pas 2 dagen later.

Het proces voor de rechtbank van Kleef begint in december 2016. Een getuige maakt melding van een eerdere gebeurtenis in het trappenhuis waarin Sarbjit de jongste zoon van de verdachte met beide handen heeft gewurgd. De toen 16-jarige had zijn moeder bijgestaan toen Sarbjit haar uit woede tegen een gebroken voet had geschopt. Een buurman had ingegrepen en de verstikking beëindigd.

In februari 2017 wordt de dader veroordeeld tot 8 jaar en 3 maanden gevangenisstraf wegens doodslag.

Geplaatst in Eerwraak, Innovatie, Onderzoek en getagd met , , , , .