Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Salam S.
geboren: 1982
doodgeschoten: 14 mei 2017
Woonplaats: München-Fürstenried
Oorsprong: Irak / Koerden
Kinderen: 1 zoon (bij daad 6 j.)
Dader: 2 broers en 1 neef (51, 45, 43 j.)
Salam komt in 2002 vanuit Irak naar Duitsland en ontvangt later een Duits paspoort. Hij heeft een bedrijf dat supermarkten bevoorraadt en woont in München met een Russische vrouw (bij daad 39 j.). De twee zijn al 10 jaar een echtpaar en hebben een 6-jarige zoon.

Op 14 mei 2017 schieten 3 mannen Salam in zijn appartement. Ik denk dat hij hen vrijwillig liet binnenkomen, hij kende hen. De dag na de misdaad wordt er brand gesticht in het appartement. Salam's vrouw en zoon zijn op vakantie.

Twee weken later worden 3 Iraakse Koerden gearresteerd, van wie er 2 een strafblad hebben: Een 51-jarige die beweert een "zakenman" te zijn en die sinds 2000 in Duitsland is. Zijn 45-jarige broer, die werkt als kapper en 2 jaar eerder kwam. Daarnaast wordt een 43-jarige toevallige arbeider, waarschijnlijk een neef, die sinds 2002 in Duitsland is, een dag later in Reutlingen opgepakt.

Het motief wordt verondersteld een affaire te zijn tussen het slachtoffer en de vrouw van de "zakenman". Ze is veel jonger dan hij. Het aantal kinderen is onduidelijk. De handeling was om de eer van de familie te herstellen.

In juli 2018 begint het proces wegens moord en ernstige brandstichting tegen Hikmat A., wiens beroep is aangegeven als döner kebab winkeleigenaar. Het motief is de affaire van zijn vrouw Tschiman Y. Zij is op haar beurt weer verwant aan het slachtoffer (haar minnaar), het zijn neef en nicht. De andere verdachten zijn Askar H. en Jerjis S. In dezelfde maand wordt elk van de drie tot levenslang veroordeeld. De bijzondere ernst van de schuld wordt bij allen vastgesteld.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met .