Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Samiha Al-Asadi
Leeftijd: onduidelijk
Burgerlijke staat: gescheiden met kinderen
Neergestoken: 9 april 2018
Dader: haar broer Younis al - Asadi
Samiha Al-Asadi was getrouwd met een gehandicapte man, maar werd later moeder van drie kinderen.

Samiha wilde van haar man gaan scheiden en ze keerde terug naar haar familie om daar met haar kinderen te gaan wonen, daar werd ze getreiterd door haar ouders omdat haar ouders iedere potentiële huwelijkskandidaat die om haar hand had gevraagd hadden afgewezen. Samiha werd fysiek en verbaal mishandeld en opgesloten in het huis. De rechter weigerde haar huwelijk te ontbinden en eiste de aanwezigheid van haar voogd bij de procedure. Haar voogd was voor de eerste en tweede zitting bij de rechtbank weliswaar uitgenodigd maar hij was nooit aanwezig.

Bij de derde poging om het huwelijk via de rechtbank te ontbinden kwamen de vader en broer van Samiha bijna vrolijk naar de rechtbank. Nadat de zitting door de rechter was geopend stapte de broer op Samiha af en sneed voor de ogen van de rechter haar hals door met een mes terwijl hij uitsprak dat hij haar bloed als beschikking aan de rechter presenteert. Samiha stierf onmiddellijk. Een lange stilte volgde waarbij volgens getuigen ontzetting zichtbaar was op de gezichten van alle aanwezigen.

Daarna heeft de rechter een doodvonnis en een straf opgelegd ten behoeve van de overledene. Het vonnis is echter nog niet definitief omdat de zaak nog in hoger beroep wordt behandeld. De vader eist dat de straf voor de moordenaar komt te vervallen omdat het een eremisdaad betreft. De inhoudelijke behandeling van het hoger beroep staat gepland op 11 november 2019.

Geplaatst in Eerwraak, Innovatie, Onderzoek en getagd met , , .