Eerwraak verhaal

Tevrat Yildiz
geboren: 1986
doodgeschoten: 31 mei 2015
Woonplaats: Duisburg
Herkomst: Turkije / waarschijnlijk Koerden
Kinderen: 1 zoon
Daders: Süphan en Mazlum Osmanoglu, de zonen van zijn vriendin (16 & 24 jaar)
Tevrat leeft gescheiden van zijn vrouw. Hij heeft op 31 mei 2015 zijn vriendin Sükrün A. (42 jaar) op bezoek. Beide zijn van Turkse afkomst. Tevrat's gescheiden vrouw is Bulgaars.

Twee mannen trappen de deur in. Het zijn twee zonen van de "geliefden". Ze willen hun familie-eer herstellen en Tevrat neerschieten. Zijn " minnares" (hun moeder) is neergeschoten. Ze springt waarschijnlijk uit het raam, redt zichzelf op straat, wordt later geopereerd en overleeft ernstig gewond. Er wordt gezegd dat ze achtvoudig moeder is, waaronder 5 zonen.

Tevrat's lijk vertoont zowel snijwonden als schotwonden. De daders zijn op de vlucht, mogelijk al in het buitenland. Het Openbaar Ministerie vraagt een aanhoudingsbevel aan.

Verdere overwegingen: Als de oudste zoon 24 jaar oud is, suggereert dit het idee van een vroeg gedwongen huwelijk. Het hebben van 8 kinderen op de leeftijd van 42 jaar wijst ook op een strikt conservatief moslimmilieu. Het is mogelijk dat de vader van de 8 kinderen erbij betrokken is. Misschien is het slachtoffer een willekeurig slachtoffer en zou eigenlijk de moeder moeten worden gedood. Er wordt gezegd dat de vader is gedeporteerd en in Turkije woont. Het is mogelijk dat de politie een paar jaar eerder al een bedreiging van de moeder door haar eigen zonen heeft geregistreerd. Ze kan al in de vrouwenopvang zijn geweest.

In mei 2017 worden de daderbroeders in Turkije gearresteerd. Turkije levert geen verdachten uit aan Duitsland. Theoretisch zouden ze daar berecht kunnen worden. Waarschijnlijk is dat echter niet.

Geplaatst in Eerwraak, Innovatie, Onderzoek, Turkije en getagd met , , , .