Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Andreea O.
geboren: 1989
vermoord: 5 juni 2015
Woonplaats: Brandenburg an der Havel
Herkomst: Roemenië / mogelijke Roma
Kinderen: 1 zoon, 1 dochter (4 en 10 jaar)
Dader: haar ex-vriend Viorel N. (32 jaar)
Andreea verkoopt de daklozenkrant voor een supermarkt in Brandenburg an der Havel. Ze is echter niet dakloos, maar heeft een appartement (onduidelijk) waar ze met haar vriend Viorel woont. Haar twee kinderen wonen bij haar grootmoeder in Bacau, Roemenië. Of Viorel de vader is, is onduidelijk.

Andreea's dochter is 10 jaar oud, wat zou betekenen dat de moeder haar kreeg toen ze 16 was. Dit zou een verwijzing kunnen zijn naar een Roma-familie, waarop ook de zaak met de daklozenkrant zou kunnen wijzen. Er zijn ook aanwijzingen voor huiselijk geweld, waaronder doodsbedreigingen.

In april 2015 schopt Andreea haar vriendje uit het appartement. Hij slaapt dan in een tent op het station. Hij heeft in Roemenië al een gevangenisstraf van 6 jaar uitgezeten voor poging tot moord. Ondertussen zit hij in de psychiatrie en in Roemenië.

Op 5 juni gaat Viorel naar de supermarkt waar zijn ex-vriendin de daklozenkrant verkoopt. Hij sneed haar keel door. Supermarktmedewerkers bellen de politie. Bouwvakkers arresteren de dader, die op de plaats van het misdrijf wordt gearresteerd. Andreea bloedt dood.

Er is niets te vinden over het proces.

Geplaatst in Eerwraak, Innovatie, Onderzoek en getagd met , , , , .