Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
The T.
geboren: 1976
doodgestoken: 21 april 2017
Woonplaats: Dresden
Herkomst: Slachtoffer: Vietnam; Dader: Pakistan
Kinderen: 1 zoon (bij daad 20 j.)
Dader: haar vriend Shahjahan Butt (29 jr)
De Pakistaan Shahjahan komt in december 2015 naar Duitsland. Hij vraagt asiel aan, de procedure wordt in december 2016 gestaakt vanwege zijn gebrek aan medewerking en uitzetting wordt in januari 2017 bevolen. De gedaagde zal later voor de rechtbank beweren dat hij hier niets van wist. Hij ontmoet The, die 12 jaar ouder is. Ze heeft een 20-jarige zoon, werkt in een Vietnamees restaurant en kan een Duits paspoort hebben (bijvoorbeeld omdat ze uit een Vietnamees DDR gastgezin komt, maar de zaak is onduidelijk).

Op 21 april 2017 vindt een vriend The's lijk en belt de politie. Een internationaal arrestatiebevel wordt uitgevaardigd tegen de Pakistaanse partner. Een paar dagen later wordt de dader gearresteerd in een trein in Oostenrijk. In mei wordt hij uitgeleverd aan Duitsland.

In april 2018 begint het proces voor de arrondissementsrechtbank Dresden. Als doodsoorzaak worden zeven steekwonden genoemd. Vervolgens beplakte de dader de neus en mond van het slachtoffer. Ze stierf aan de gevolgen van ademnood en bloedende shocktoestand. De dader wil niets zeggen over hoe hij de vrouw ontmoette en hoe de relatie verliep. Wat de verdenking kon voeden dat het meer om zijn verblijfsvergunning ging. De dader wil zo snel mogelijk uit de gevangenis naar zijn thuisland Pakistan worden gedeporteerd, zegt hij voor de rechtbank.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met .