Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Moon
geboren: 1981
geweldpleging: 18 april 2017
Woonplaats: Frankfurt/M.
Herkomst: Bangladesh
Kinderen: 2 zonen (voor 6 en 14 j.)
Dader: haar man (53 j.)
Dit geval is geen eerwraak. Het is het verhaal van een vervorming - een eremisdaad. Het Openbaar Ministerie zal later spreken over een abstract levensgevaar.

Het huwelijk van Moon was in Bangladesh. Over de omstandigheden is niets bekend behalve dat de vrouw 17 jaar jonger is dan haar man.

Het huwelijk is gewelddadig. Op 18 april 2017 verwarmt de vader de olie op het fornuis tot het borrelt. Dan pakt hij zijn vrouw aan haar haren van achteren, trekt haar hoofd naar achteren en giet de olie op haar gezicht - voor de twee zonen. De oudere broer belt de ambulance.

Het proces begint in november bij de regionale rechtbank van Frankfurt. De vrouw getuigt niet. Men kan ervan uitgaan dat zij onder druk is gezet.

In december wordt de dader veroordeeld tot 4 jaar gevangenisstraf wegens mishandeling en poging tot ernstige mishandeling. De rechter zegt tegen de dader: "Uw houding is afschuwelijk en onmenselijk, zoals we het maar zelden hebben meegemaakt in de strafrechtbank."

De man wordt vermoedelijk voortijdig uit de gevangenis vrijgelaten en vormt dan weer een gevaar voor zijn vrouw. Misschien is dat de reden waarom ze niet wilde getuigen. De juiste namen van de deelnemers zijn niet bekend.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met .