Eerwraak verhaal

Wiebke O.
geboren: 1987
gewurgd: 16 mei 2016
Woonplaats: Köln
Herkomst: Slachtoffer: Duitsland, Dader: Turkije
Kinderen: 3 dochters (2, 12, 13 jaar)
Dader: haar vriendje Yakub B. (30 jaar)
Wiebke heeft twee dochters uit een eerdere relatie met Vito A, die ruim 10 jaar ouder is. Een van hen is 13, wat zou betekenen dat ze haar eerste kind kreeg toen ze 16 was. Ze heeft ook een twee jaar oude dochter met Yakub. De twee zijn ongeveer 3 jaar samen en wonen in Keulen-Bilderstöckchen. Het komt tot conflicten en geweld, men gaat uit elkaar en komt weer samen. Yakub wordt gezien als jaloers en controlerend. Zijn beroep is aangegeven met bewaker, het hare met huisvrouw.
Op 16 mei 2016 wurgde hij Wiebke met een theedoek, wikkelde haar in een tapijt en verstopte haar in de kelder van het gedeelde appartement.

Op 17 mei meldt Yakub dat zijn vriendin vermist wordt. De agenten ondervragen de buren, maar kijken niet in de kelder. Vrienden en familie zoeken naar haar. Op 20 mei gaat de dader met een advocaat naar de politie, geeft aan waar het lichaam zich bevindt, maar beschuldigt de ex-echtgenoot (40 jaar).

Deze persoon vraagt de voogdij aan over de twee oudere dochters, wat mogelijk problematisch kan zijn als ook hier huiselijk geweld plaatsvindt. De jongste dochter komt naar een pleeggezin. Later zullen Yakub's ouders de voogdij aanvragen.

In september 2016 begint het proces voor de arrondissementsrechtbank van Keulen. Getuigen melden huiselijk geweld in de aanloop naar de misdaad. De officier van justitie eist 9 jaar gevangenisstraf. De rechtbank veroordeelt Yakub tot 11 jaar gevangenisstraf wegens doodslag in november.

Geplaatst in Eerwraak, Innovatie, Onderzoek, Turkije en getagd met , , , .