Eerwraak verhaal

Tunay Gültekin
geboren: 1977
neergestoken: 15-16 mei 2016
Verblijfplaats: Berlijn-Mariendorf
Oorsprong: Slachtoffer: Turkije; dader: Congo
Kinderen: 1 zoon
dader: haar vriendje Yve M. (39 jaar)
Tunay studeerde filosofie in Turkije en woont werkloos in Berlijn-Mariendorf. Ze woont samen met haar vriendje uit Congo.

Op 10 juni 2016 wordt het zwaar ontbonden lichaam van Tunays in haar appartement in Berlijn-Mariendorf gevonden. Buren hadden geklaagd over de geur, vandaar dat is ingebroken bij de woning. De politie schat het tijdstip van overlijden op half mei.

Een 39-jarige verdachte wordt gearresteerd en naar een psychiatrische afdeling gestuurd. Hij is er waarschijnlijk al eerder geweest met de ziekteverzekeringskaart van de dode vrouw. Niemand heeft herkend dat de naam een vrouwelijke voornaam was. Pas als hij in de kliniek met drugs wordt betrapt, komt de fraude aan het licht.

Aangezien er niets bekend is over het motief, is het ook onduidelijk of het een eerwraakmoord is of mogelijk een daad van psychiatrische waan of drugs.

In februari 2017 begint de doodslagzaak bij de rechtbank van Berlijn. Het blijkt dat het lichaam "versierd" was met stenen, linten en veren. Hoofd, linkerarm en een vinger werden doorgesneden. Het lijk had 30 steekwonden in de borst, buik en het onderlichaam. Het mes werd echter niet gevonden. Het blijkt dat Yve een asielzoeker uit Congo is die vanuit een vluchtelingenhuis in de buurt van Tunay is ingetrokken. Ze had al een scheiding achter de rug. Hoe het proces eindigde is niet bekend. Waarschijnlijk wordt de dader opgenomen op een psychiatrische afdeling.

Geplaatst in Eerwraak, Innovatie, Onderzoek, Turkije en getagd met , , , .