Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Zada
geboren: 1993
Moordpoging: 21 december 2017
Woonplaats: Euskirchen / Bergheim bij Keulen
Oorsprong: Syrië
Kinderen: 2 (bij daad 2 en 3 j.)
Dader: haar man Ibrahim A. (bij daad 30 j.)
Zada en Ibrahim zijn neef en nicht en trouwen in april 2014 in Syrië. Ze komen in 2016 via Turkije en Noorwegen naar Duitsland en wonen met 2 kinderen in een vluchtelingenopvang in Euskirchen. Op 21 december 2017 bezoeken ze de zus van Ibrahim in Bergheim bij Keulen. Het komt tot dreigementen, Ibrahim wil zijn vrouw van het balkon gooien of haar gezicht met zuur overgieten.

Zada vlucht naar de weg en stopt een auto om in veiligheid te komen. Ibrahim blijft haar steken. Later worden 11 steken geteld. Als hij denkt dat ze dood is, laat hij haar gaan. De chauffeur rijdt Zada naar een kliniek. Daar wordt ze gered door een noodoperatie. In het rechteroog blijft ze blind.

In mei 2018 begint het proces voor de rechtbank van Keulen. In juli wordt Ibrahim veroordeeld tot 8 jaar en 6 maanden gevangenisstraf voor poging tot doodslag en gevaarlijke mishandeling. Hij begrijpt niet waarom hij naar de gevangenis moet voor wat hij heeft gedaan. Aan de ene kant denken erecriminelen vaak dat ze het juiste hebben gedaan. Aan de andere kant moeten de moeilijkheden binnen de familie worden afgehandeld. Het feit dat geweld tegen vrouwen überhaupt door een Duitse rechtbank wordt berecht, past hier niet bij.

Zada, wiens echte naam niet bekend is, woont nu bij de zus van de dader. Dit kan zo worden geïnterpreteerd dat de vrouw nog steeds onder invloed staat van de familie van haar man.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met .