Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Zeynep Özdemir
geboren: 1974
doodgestoken: 13 maart 2016
Woonplaats: Bremerhaven
Herkomst: Turkije
Kinderen: 2 dochters (7 en 18 jaar)
Dader: haar ex-man Yüksel Sahbaz (43 jaar)
Zeynep is door haar familie in Anatolië getrouwd met Yüksel. Via familiecontacten komen de twee in 1997 naar Bremerhaven. Ze wonen in het district Geestemünde en hebben samen twee dochters. Zeynep werkt als tolk. Yüksel heeft nog een andere onwettige zoon.

Zeynep en Yüksel scheiden. Maar omdat hij geen appartement kan vinden, trekt hij weer in bij Zeynep.

Op 13 maart 2016 steekt Yüksel zijn vrouw 's morgens vroeg met een keukenmes. De oudere dochter schrikt wakker en vindt haar vader met een mes in zijn hand. De afgestudeerde van de middelbare school belt de noodarts. De dader vlucht. Waarschijnlijk is de jongere zus (althans indirect) ook getuige van het misdrijf.

Na 23 dagen overlijdt Zeynep op 5 april ondanks verschillende noodoperaties in een Hannover-kliniek. De volgende dag geeft Yüksel zich over aan de politie. Hij is bekend bij de politie vanwege andere misdrijven.

Eind september begint het proces voor de rechtbank van Bremen. Hoewel Yüksel al 20 jaar in Duitsland is, heeft hij zelf een vertaling voor de rechtbank laten maken. De twee dochters wonen bij familieleden, de 18-jarige verschijnt voor de rechtbank als getuige.

In januari 2017 wordt Yüksel veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf wegens doodslag.

Geplaatst in Eerwraak, Innovatie, Onderzoek, Turkije en getagd met , , , .