Elchin Agaev doodde de minnaar van zijn vrouw met een bijl in Kalletal (NRW)

caret-down caret-up caret-left caret-right
Andrei F.
geboren: 1983
Vermoord met een bijl: 18 juni 2022
Woonplaats: Kalletal (NRW)
Herkomst: Slachtoffer: Kazachstan; Dader: Azerbeidzjan
Kinderen: 2 zonen
Dader: Elchin Agaev (36 jaar oud op het moment van het misdrijf)
Olga is 25 jaar oud ten tijde van het misdrijf en heeft 2 zonen (2 en 5 jaar oud). Sinds eind 2021 is zij samen met Elchin uit Azerbeidzjan, die 11 jaar ouder is en niet de vader van de kinderen is. Zij schijnt echter een verhouding te hebben met Andrej (39 jaar) uit Kazachstan. Hij woont in het naburige dorp en heeft ook twee zonen.

Mogelijk zijn Olga en Elchin ook gescheiden en is Andrej de nieuwe vriend, de zaak is onduidelijk.

In de vroege ochtend van 18 juni 2022, krijgt Elchin toegang tot de slaapkamer en doodt zijn rivaal met een bijl. Vervolgens ontvoert hij Olga en de kinderen in de auto van het slachtoffer. Hij wordt echter betrapt bij een politiecontrole in Rinteln (Nedersaksen), rukt de autodeur open en vlucht. Olga tipt de politieagenten over de moord en leidt hen naar het lijk in haar flat.

Later werd gezegd dat de dader al in Azerbeidzjan in hechtenis zat - voor moord.

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met , , , .