Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Anna
geboren: 1978
gewurgd: 27 augustus 2021
Woonplaats: Sindelfingen
Herkomst: Dader: Servië
Kinderen: onduidelijk
Dader: haar echtgenoot (50 jaar ten tijde van het misdrijf)
Na een ruzie wurgt een Serviër zijn gescheiden vrouw op 30 augustus 2021 in Sindelfingen bij Stuttgart. Dan geeft hij zichzelf aan bij de politie. De agenten vinden het lichaam. Er is sprake van bruut geweld.

De echtgenoot viel al jaren op door huiselijk geweld, er bestond een benaderingsverbod. De naam en herkomst van de vrouw zijn niet bekend.

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met , , , .