Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Ashtar
Geboren: 1993
Poging tot moord: 9 juli 2021
Woonplaats: Gießen
Herkomst: Irak
Kinderen: 3 (ten tijde van het misdrijf 2, 11, 13 jaar)
Dader: haar ex-man / ex-vriend (ten tijde van het misdrijf 34 jaar)
Op 9 juli 2021 meldt een getuige dat een BMW-bestuurder een vrouw uit de auto duwde op een landweggetje bij Giessen (Hessen). Een reddingshelikopter brengt de gewonde vrouw naar het ziekenhuis.

De Irakees vlucht met de 3 kinderen die ze samen hebben. De oudste is 13 jaar oud. Vermoedelijk werd de moeder dus door haar ouders gedwongen uitgehuwelijkt toen zij 14 was. De echte namen van de betrokkenen zijn niet bekend.

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Geplaatst in Moordpoging, Onderzoek en getagd met , , , .