Γυναίκα μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από τον πρώην σύζυγό της που την καταδίωκε

Milena G.
γεννημένη: 1994
Μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου: 29/30 Οκτωβρίου 2022
Τόπος κατοικίας: Stadtallendorf (κοντά στο Marburg)
Προέλευση: δράστης: ο δράστης: Αζερμπαϊτζάν
Παιδιά: 1 γιος (2 ετών κατά τη στιγμή του εγκλήματος)
Δράστης: (33 ετών κατά τη στιγμή του εγκλήματος)
Η Milena σπουδάζει νομικά και εργάζεται σε φορολογική υπηρεσία. Κατά τη διάρκεια των διακοπών της στην Τουρκία, γνωρίζει τον Givami. Παντρεύονται και αποκτούν έναν γιο. Τον Ιανουάριο του 2022, παίρνει διαζύγιο. Ο Givami αρχίζει να την παρακολουθεί. Ορισμένα περιστατικά καταγράφονται. Η αστυνομία διεξάγει αξιολόγηση της απειλής και ετοιμάζεται μήνυση.

Στις 29 Οκτωβρίου 2022, η Μιλένα συναντά τον διαζευγμένο σύζυγό της σε ένα νυχτερινό κέντρο. Θέλει να της μιλήσει, εκείνη αρνείται, ο άνδρας φεύγει από τη ντίσκο και περιμένει τη Μιλένα στην εξώπορτά της. Γύρω στις 3 η ώρα επιστρέφει στο σπίτι της με ταξί. Την μαχαιρώνει μέχρι θανάτου με 41 μαχαιριές. Στη συνέχεια καλεί την αστυνομία. Ο γιος πηγαίνει στη γιαγιά του.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Geplaatst in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.