Vrouw doodgestoken door haar stalkende ex-echtgenoot

Milena G.
geboren: 1994
doodgestoken: 29/30 oktober 2022
Woonplaats: Stadtallendorf (bij Marburg)
Oorsprong: Dader: Azerbeidzjan
Kinderen: 1 zoon (2 jaar oud ten tijde van het misdrijf)
Dader: Catalin Romolus B. (33 jaar oud ten tijde van het misdrijf)
Milena studeert rechten en werkt bij een belastingkantoor. Tijdens een vakantie in Turkije ontmoet ze Givami. Ze trouwen en krijgen een zoon. In januari 2022 scheidt ze. Givami begint haar te stalken. Enkele incidenten zijn geregistreerd. De politie voert een dreigingsanalyse uit en er wordt een rechtszaak voorbereid.

Op 29 oktober 2022 ontmoet Milena haar gescheiden man in een discotheek. Hij wil met haar praten, zij weigert, de man verlaat de disco en wacht Milena op bij haar voordeur. Rond 3 uur komt ze thuis met een taxi. Hij steekt haar dood met 41 messteken. Daarna belt hij de politie. De zoon gaat naar zijn grootmoeder.

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met , , , , , .