Man doodt ex-partner in bijzijn van zoontje in Duitsland

caret-down caret-up caret-left caret-right
Mavi
geboren: 1985
doodgeschoten: 31 oktober 2022
Woonplaats: Heide (Sleeswijk-Holstein)
Herkomst: Azerbeidzjan
Kinderen: ten minste 1 zoon (13 jaar oud ten tijde van het misdrijf)
Dader: haar ex-man (54 jaar)
Mavi en haar man komen uit Azerbeidzjan, wonen in Chemnitz en hebben een zoon. Mavi scheidt en verhuist in september 2022 met haar zoon naar Heide in Sleeswijk-Holstein.

Op 31 oktober loopt ze met haar zoontje over straat. Een auto stopt naast haar. De passagier stapt uit en schiet de vrouw in het hoofd voor de ogen van hun zoon. Daarna laat hij zich naar het politiebureau rijden. Daar worden hij en de bestuurder (33 jaar) gearresteerd.

Mavi sterft in het ziekenhuis. De zoon is in shock en wordt naar het ziekenhuis en later naar het bureau jeugdzorg gebracht.

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met , , , .