Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Laura F.
geboren: 1999
Gewurgd: 30 mei 2021
Woonplaats: Minden (NRW)
Herkomst: Slachtoffer: Duitsland; Dader: vermoedelijk voormalig Joegoslavië
Kinderen: 2 zonen (1 en 2 jaar oud op het moment van het misdrijf)
Dader: haar echtgenoot Sergej F. (42 jaar)
In 2016 is Laura een jaar of 17 en krijgt een relatie met Sergej, die 20 jaar ouder is. Deze laatste heeft al een vrouw en 2 kinderen, maar hij verlaat hen voor Laura. Het stel trouwt in 2017 en krijgt 2 jongens (geboren in 2018 en 2020). De aannemer koopt een huis voor de familie aan de rand van Minden.

Op 30 mei 2021 wurgt Sergej zijn vrouw en dumpt haar lichaam in de Weser. Daarna geeft hij haar als vermist op. Later bekent hij de misdaad en geeft aanwijzingen op grond waarvan het lichaam 4 dagen na de misdaad in de Weser wordt gevonden.

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Geplaatst in Eerwraak, Innovatie, Onderzoek en getagd met , .