Η Ezgi Taşran δολοφονήθηκε από τον γαμπρό της καθώς προσπάθησε να προστατεύσει την αδελφή της από τη βία

Ezgi Taşran
Γεννήθηκε: 1995
πυροβολήθηκε μέχρι θανάτου: Taşanşşş: 1 Ιουνίου 2022
Κατοικία: Çorum
Καταγωγή: Τουρκία
Παιδιά: -
Δράστης: Τουρκία: Emrah Ö. (34 ετών τη στιγμή της δολοφονίας)
Την Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2022, η Özgecan Ö. πήγε με τη μητέρα της και την αδελφή της Ezgi Taşran να παραλάβει το παιδί της από τον σύζυγό της Emrah Ö. με τον οποίο είναι σε διαζύγιο. Όταν συναντήθηκαν τυχαία στο δρόμο, ακολούθησε καυγάς. Με ένα πιστόλι, ο Emrah Ö. έριξε 9 πυροβολισμούς εναντίον της Ezgi Taşran που την χτύπησαν στην πλάτη, στο λαιμό και στο χέρι. Στη συνέχεια χτύπησε δυνατά τη σύζυγό του και διέφυγε από τον τόπο του εγκλήματος με αυτοκίνητο. Η Ezgi Taşkıran μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο, αλλά δεν μπόρεσε να σωθεί.

Η δολοφονία και ο ξυλοδαρμός καταγράφηκαν από κάμερα παρακολούθησης του χώρου εργασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ezgi Taşran ετοιμαζόταν για τον δικό της γάμο και τη μοιραία νύχτα προέτρεψε τη μητέρα της να πατήσει το κουμπί έκτακτης ανάγκης στην εφαρμογή για τη βία κατά των γυναικών (KADES).

Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα και εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για την Emrah Ö. Θα ήμασταν ευτυχείς με συμβουλές σχετικά με αυτή την υπόθεση!

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Geplaatst in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.