Αδέλφια πυροβολούν την αδελφή και τον ξάδελφό τους για "τιμή" στο Χαριπούρ του Πακιστάν

Muhammad Imran και γυναίκα
γεννημένος: -
πυροβολήθηκαν μέχρι θανάτου: 20 Αυγούστου 2022
Κατοικία: Haripur
Καταγωγή: Α: Πακιστάν
Παιδιά: κανένα
Δράστες: Πακιστάν: Baidar και ο ξάδελφός τους Mohammad Asif
Το Σάββατο, 20 Αυγούστου 2022, τα αδέλφια Khushal και Baidar και ο ξάδελφός τους Mohammad Asif άνοιξαν πυρ εναντίον του Muhammad Imran και της αδελφής τους στο σπίτι τους στο Haripur, μια πόλη περίπου 65 χιλιόμετρα βόρεια του Ισλαμαμπάντ, σκοτώνοντάς τους επί τόπου.

Η αστυνομία μετέφερε τα πτώματα σε τοπικό νοσοκομείο για αυτοψία. Ένας από τους υπόπτους, ο Mohammad Asif, συνελήφθη, ενώ οι αδελφοί Khushal και Baidar εξακολουθούν να διαφεύγουν.

Ως κίνητρο για τους πυροβολισμούς αναφέρεται η "τιμή". Τα αδέλφια σκότωσαν την αδελφή τους και την ξαδέλφη της μητέρας τους με την υποψία απαγορευμένης σχέσης.

Ο αδελφός του Imran δήλωσε στην αστυνομία ότι ο σύζυγος της νεκρής γυναίκας είχε ζητήσει από τον Imran μέσω τηλεφώνου να έρθει στο σπίτι τους. Κατά την άφιξή του, ο Imran διαπληκτίστηκε με τα αδέλφια της γυναίκας που ήταν επίσης εκεί λόγω ενός οικογενειακού ζητήματος. Στη συνέχεια, ο Khushal, ο Baidar και ο ξάδελφός τους Mohammad Asif άνοιξαν πυρ εναντίον του Iram, σκοτώνοντάς τον.

Ο αδελφός του Imran δήλωσε ακόμη ότι οι ύποπτοι πυροβόλησαν αργότερα και την αδελφή τους για να παρουσιάσουν το περιστατικό ως δολοφονία τιμής.

Μετά τη διπλή δολοφονία, ο επικεφαλής της αστυνομίας της περιοχής διέταξε εφόδους για τη σύλληψη των φυγάδων υπόπτων.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Geplaatst in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.