Η πακιστανική αστυνομία επιχειρεί να συλλάβει τον πατέρα, τη μητριά και τον θείο της δολοφονημένης Σάρα Σαρίφ (10)

Sara Sharif
Ηλικία: 10
Δολοφονήθηκε: Σαρίφ.
Κατοικία: Αύγουστος Αύγουστος του 20ού Αυγούστου: Horsell, Surrey
Καταγωγή: Χορσέλ Χορσέλ, Χορσέλ, Χορσέλ: Πακιστάν/Ηνωμένο Βασίλειο
Παιδιά: Η ίδια ήταν παιδί
Ύποπτοι: Malik Urfan Sharif (41), μητριά Beinash Batool (29), θείος Faisal Malik (28)
Στις 8 Αυγούστου, ο Malik Urfan Sharif έκλεισε αεροπορικά εισιτήρια για την επόμενη ημέρα, κανονίζοντας πτήση χωρίς επιστροφή για το Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν για τον ίδιο, τη φίλη του Beinash Batool, τον αδελφό του Faisal Malik και τα πέντε παιδιά του.

Φτάνοντας στο Ισλαμαμπάντ, ο Urfan Sharif επικοινώνησε με τον αριθμό έκτακτης ανάγκης του Ηνωμένου Βασιλείου και ενημέρωσε έναν αξιωματικό ότι θα έπρεπε να μεταβούν στην κατοικία του.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 10ης Αυγούστου, το άψυχο σώμα της 10χρονης Sara Sharif ανακαλύφθηκε στο σπίτι του Urfan Sharif στο Horsell του Surrey. Το σώμα της Σάρα παρουσίαζε σημάδια βίαιου θανάτου. Η αγγλική αστυνομία συνεργάζεται με την Ιντερπόλ και τις πακιστανικές αρχές για τη σύλληψη του πατέρα, της μητριάς και του θείου της Σάρα.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Geplaatst in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.