Pakistaanse politie probeert vader, stiefmoeder en oom van vermoorde Sara Sharif (10) te arresteren

Sara Sharif
Leeftijd: 10
vermoord: augustus 2023
Woonplaats: Horsell, Surrey
Herkomst: Pakistan/VK
Kinderen: Ze was zelf een kind
Verdachten: Vader Malik Urfan Sharif (41), stiefmoeder Beinash Batool (29), oom Faisal Malik (28)
Op 8 augustus boekte Malik Urfan Sharif vliegtickets voor de volgende dag voor een enkele reis naar Islamabad, Pakistan, voor zichzelf, zijn vriendin Beinash Batool, zijn broer Faisal Malik en vijf kinderen.

Na zijn aankomst in Islamabad belde Urfan Sharif het alarmnummer in Engeland en informeerde een agent dat ze naar zijn woning moesten gaan.

In de vroege ochtenduren van 10 augustus werd het levenloze lichaam van de 10-jarige Sara Sharif ontdekt in de woning van Urfan Sharif in Horsell, Surrey. Sara's lichaam vertoonde tekenen van een gewelddadige dood. De Engelse politie werkt samen met Interpol en de Pakistaanse autoriteiten om de vader, stiefmoeder en oom van Sara te arresteren.
Malik Urfan Sharif / Beinash Batool

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met , , , .