Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Khurshid Mai en Fauzia Bibi
geboren: 1986, 2002
levend verbrand: 16 oktober 2021
Woonplaats: Muzaffargargh district Pakistan
Herkomst: Pakistan
Kinderen: Khurshid Mai:3 (2, 6 en 13 jaar), Fauzia Bibi: 1 (4 maanden oud)
Dader: hun vader/ grootvader Manzoor Hussain wordt beschuldigd
In 2020 trouwen Fauzia (19) and Mehboob Ahmad vanwege de liefde tegen de wens van haar vader Manzoor Hussain, omdat hij haar huwelijk had willen arrangeren.

De zussen Khurshid Mai en Fauzia Bibi wonen samen met hun echtgenoten en kinderen in een gezamenlijke woning in centraal Pakistan.

Vanwege rivaliteit en onvrede tussen de families vanwege dat liefdeshuwelijk zou Manzoor Hussain op 16 oktober het huis waar zijn dochters woonden in brand hebben gestoken met desastreuze gevolgen. Zijn dochters, de echtgenoot van Khurshid Mai en vier kleinkinderen overleefden de aanslag niet.

Mehboob Ahmad verklaarde tegenover de politie dat hij niet aanwezig ten tijde van de brand. Hij kwam terug van het werk en zag zijn huis in brand staan en Manzoor Hussain en Sabir Hussain de plaats delict ontvluchten.

De Pakistaanse politie is op zoek naar Manzoor Hussain. Wij zouden het zeer op prijs stellen om meer informatie te ontvangen!

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Geplaatst in Eerwraak, Klokkenluider, Onderzoek en getagd met , , , .