Eerwraak in Hamburg: 20-jarig scholiere Viktoria doodgeslagen

caret-down caret-up caret-left caret-right
Victoria L.
geboren: 2001
vermoord: 10 januari 2021
Woonplaats: Hamburg
Herkomst: Slachtoffer: Oekraïne; Dader: Libië
Kinderen: waarschijnlijk geen
Dader: Sharif (ten tijde van het misdrijf 26 jaar oud)
Sharif komt in juni 2016 uit Libië naar Hamburg, later naar Plauen (Saksen). Hij blijft echter in Hamburg en stalkt de jonge Oekraïense Victoria. Ze woont met haar ouders in Hamburg-Neuallermöh. Er ligt een contactverbod tegen hem.

Op 10 januari 2021 doodt Sharif de jonge vrouw en verstopt het lijk in een fietsenkelder. Hij belt de politie vanuit een kebabzaak, leidt de hulpdiensten naar het huis en vlucht dan. Na een grootscheepse klopjacht, wordt hij gepakt. Mogelijk is een tweede man ook gearresteerd, maar weer vrijgelaten.

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Doneer hier
Steun de internationale onderzoeksjournalistiek en onze strijd tegen eergerelateerd geweld en doe een donatie met iDEAL via Mollie of meld je aan als vrijwilliger.

[doneren_met_mollie]

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met , , , .